Soacra Mică
marți, 14 februarie 2012
  Soacra ideală
Vizite: 2266
Comentarii: 11
14 februarie, 2012
Articol la tema: Fashion & Style

Încă din timpurile bătăliilor sângeroase dintre mama mea şi mama tatălui meu, am înţeles un lucru: o dată cu soţul, femeia primeşte, drept bonus, şi o serie de migrene numite soacră. Toate binevoitoare, drăguţe şi deloc intrigantele femei, au obiceiul de a se schimba mult, imediat cum îşi aud odrasla spunând: „Mamă, m-am decis să mă însor!”


Multor fete le este frică de mamele prietenelor lor, iar atunci cînd decid să se căsătorească nu au emoţii pentru viitorul lor ca soţie, ci pentru cel în calitate de noră.

„Am fost plăcut surprinsă de relaţia cu soacra mea” – spunea Maria şi ea nu este singura norocoasă. Multe din prietenele mele reuşesc să se înţeleagă foarte bine cu noile lor mame. Cum? Este interesant faptul că toate aceste fete le-au dat soacrelor sale aceleaşi denominative. Ele se cer a fi transformate într-un şir de reguli.

  • Regula nr. 1

Soacra ideală nu intervine, dacă nu este rugată s-o facă. Ea consideră că fiul ei şi soţia lui sunt destul de maturi pentru ca să-şi rezolve, singurei, toate problemele familiale. „Nu te plânge” – strigă soacra Mariei, parcă în glumă, parcă în serios, la soţul ei. „Nu am de gând să mă cert cu ...”. Însă, sunt şi situaţii în care ajutorul ei este, pur şi simplu, indispensabil. Dacă în certurile de familie ea îţi va lua apărarea, să ştii că un aliat mai bun nici nu ar putea exista. Gândeşte-te singură, ea are mai multă experienţă, îl cunoaşte, cu siguranţă, mai bine decât tine, astfel te va putea sfătui şi îţi va da nişte tips-uri de comportament ajustat la persoana lui. Totuşi, cel mai important este să nu încalci limitele, de altfel, ca şi în cea de-a doua regulă.

  • Regula nr. 2
Soacra ideală este gata să sară în ajutor pentru a vă rezolva problemele cotidiene. Multe o compară cu un magician care apare atunci când este nevoie, chiar şi cei ce nu sunt în cele mai bune relaţii cu ea. Ba te ajută cu bani, ba aduce producte proaspete sau, câteodată, îţi face şi nişte cadouri foarte necesare. Maria, de curând, a devenit mamă. Ea s-a resemnat cu faptul că nu va mai avea timp pentru a se ocupa de cariera ei, iar asta, într-adevăr, era imposibil dacă soacra nu-i venea în ajutor. „Nu-ţi face griji, mergi repejor la serviciu, căci administraţiei nu-i sunt pe plac copiii angajaţilor lor. Las’ pe mine nepoţelul”. Aşa este încurajată prietena mea de fiecare dată.
  • Regula nr. 3
Soacra ideală nu-şi impune propriul său punct de vedere. Nu îţi cere să serveşti masa aşa cum o face ea, să-ţi educi copii şi să te comporţi cu soţul la fel ca ea. Chiar dacă ea crede că alimentaţia care este oferită nepotului său drag, nu-i oferă cantitatea necesară de calorii, nu te va impune să-i pregăteşti supe de mazăre.
  • Regula nr. 4
Soacra ideală este sigură: nora sa este perechea perfectă pentru adoratul său fiu. Doamna Stamatin Valentina este o soacră de aur. Îşi iubeşte mult fiul şi i-a tolerat-o cu greu căsătoria: „Acesta a fost un coşmar, deseori plângeam, mi se părea că mi-l fură pe Dorinel. Eram foarte geloasă, dar ascundeam asta cu frica a nu se afla, fiindcă avea să-i fie lui mai greu. Dar, niciodată nu m-au trecut gânduri că nora mea nu s-ar potrivi cu Dorin. Ea este o fată foarte plăcută şi harnică. Acum noi suntem foarte apropiate. Dar nu ştiu cum ar fi dacă am trăi împreună...”
  • Regula nr. 5
Soacra ideală trăieşte separat. Despre asta încercau să mă convingă toate cărora le-am cerut opinia la această temă. Doar astfel este cel mai uşor să eviţi unele probleme: astfel, plăcuta doamnă-soacră nu are posibilitatea de a se implica în viaţa însurăţeilor. Posibil că soacra Marie este şi mai bună; ele două se împacă bine chiar dacă trăiesc sub acelaşi acoperiş, or astfel de situaţii sunt o raritate.
  • Şi în sfârşit, regula nr. 6
O noră ideală are şi o soacră ideală. „Veronica, – o întreb eu pe prietena mea, – tu în ce relaţii eşti cu soacra ta?” „Minunate!” – îmi răspundea ea fără a se gândi prea mult. „Şi de ce este ea atât de superbă?” – insist eu. „Pentru că eu sînt... superbă – spune Veronica foarte calm, – dar singura ei calitate, este că îşi iubeşte fiul”.

Desigur, relaţia „noră – soacră” este un drum cu sensuri opuse. Deci, încearcă să-ţi împarţi trăirile cu mama-soacră, să-i ceri sfatul, să-i tolerezi neajunsurile caracterului, să-i zâmbeşti mai des şi să-i spui că ea este cea mai blândă, cea mai bună şi cea mai înţelegătoare soacră din lume.

Şi foarte curând vei descoperi că acest fapt e adevărat.


 
Comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]





<< Pagina de pornire

Arhive
februarie 2012 /


Powered by Blogger

Abonați-vă la
Postări [Atom]